Naslov | PODUZETNIČKI PROJEKT "SEOSKO DOMAĆINSTVO CHM" |
Naslov (engleski) | ENTREPRENEURIAL PROJECT "RURAL HOUSEHOLD CHN" |
Autor | Marko Čurjak |
Mentor | Andreja Primužak (mentor) |
Član povjerenstva | Mateja Petračić (predsjednik povjerenstva) |
Član povjerenstva | Ivana Varičak (član povjerenstva) |
Član povjerenstva | Andreja Primužak (član povjerenstva) |
Član povjerenstva | Barica Jurković (član povjerenstva) |
Ustanova koja je dodijelila akademski / stručni stupanj | Veleučilište u Karlovcu (Poslovni odjel) Karlovac |
Datum i država obrane | 2022-09-21, Hrvatska |
Znanstveno / umjetničko područje, polje i grana | DRUŠTVENE ZNANOSTI Ekonomija |
Sažetak | Poduzetništvo je splet poslovnih aktivnosti u sklopu kojih poduzetnik ima ideju koju drži dobrom poslovnom prigodom, ulaže u ideju vlastiti ili pozajmljeni novac (investira), nabavlja stalna i obrtna sredstva, zapošljava ljude, vodi i organizira biznis te obavlja još mnoštvo poslova s temeljnim ciljem ostvarivanja svoje poduzetničke misije, odnosno to je svaka proizvodna, trgovačka, uslužna ili mješovita aktivnost poduzetnika, pojedinca ili skupine ljudi, koja je usmjerena na zadovoljavanje nekih potreba te stvaranje dobiti ili profita i slično. Poduzetnički plan temelji se na razvoju tradicijskog obiteljskog posla, te proširenju posla kroz izgradnju receptivnih kapaciteta za prihvat turista. Proizvodnja domaće hrane uz kombinaciju pružanja ugostiteljskih usluga i usluga smještaja danas su vrlo tražene stavke u ugostiteljstvu i zbog toga ovaj projekt ima prosperitet za daljnji razvoj. |
Sažetak (engleski) | Entrepreneurship is a set of business activities in which an entrepreneur has an idea that he considers a good business opportunity, invests his own or borrowed money (invests) in the idea, acquires fixed and working capital, employs people, manages and organizes the business, and performs many other tasks with the basic goal of realizing its entrepreneurial mission, i.e. it is any production, trade, service or mixed activity of an entrepreneur, individual or group of people, which is aimed at meeting some needs and creating profit or profit and the like. The business plan is based on the development of a traditional family business, and the expansion of the business through the construction of receptive capacities for the reception of tourists. The production of domestic food combined with the provision of catering services and accommodation services are highly sought-after items in the catering industry today, and because of this, this project has prosperity for further development. |
Ključne riječi |
|
Ključne riječi (engleski) |
|
Jezik | hrvatski |
URN:NBN | urn:nbn:hr:128:679957 |
Studijski program | Naziv: Ugostiteljstvo Vrsta studija: stručni Stupanj studija: preddiplomski Akademski / stručni naziv: stručni/a prvostupnik/prvostupnica (baccalaureus/baccalaurea) ekonomije (bacc. oec.) |
Vrsta resursa | Tekst |
Način izrade datoteke | Izvorno digitalna |
Prava pristupa | Otvoreni pristup |
Uvjeti korištenja |  |
Datum i vrijeme pohrane | 2022-11-17 09:06:46 |